onsdag 26 januari 2011

Pyssel tips

Här hemma målas det en hel del med vattenfärg. Pedagogen i mig tycker då att det är otroligt viktigt och lättsamt med ordentligt material. Något jag lärt mig genom åren i jobbet och som mamma till denna lilla konstnär är att penslar är otroligt viktigt. De där små plastpenslarna som följer med de där futtiga vattenfärgerna man köper på mataffären är rätt så värdelösa för ett litet barn, samt att de inte håller så länge. Sen tycker jag också att det är kul om färgerna blir färg på papperet också utan att barnet får jobba ihjäl sig för att få färg på penseln. Det blir lätt tråkigt om det inte syns vad de har målat.

Till vänster: Temperablock som är otroligt mycket pigment i och är jätteroliga att använda. Till höger: Billighetsfärg från Konsum som inte syns på papperet, med tillhörande plast pensel.




Riktiga konstnärspenslar i syntet. I storlek 10 och 12 är lagom till småbarn.

De stora vattenfärgerna finns att beställa på panduro och där kan man även köpa konstnärspenslar. Vill man vara lite mer miljö och hälsomedveten så kan man hitta fantastiskt roliga och härliga färger på Ekokuls hemsida. Våra färger är ärvda (ja de håller lääänge) och penslarna är faktiskt från Clas Ohlsons i stan. Penslarna håller väldigt länge också ifall man tvättar dem noga efter varje andvändning med diskmedel och låter dem stå i ett glas med grönsåpa någon gång ibland. Så vill man vara ekonomisk i längden och att målarstunderna ska vara kul så satsa på riktiga prylar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar