tisdag 11 januari 2011

En blöja i brevlådan!


Idag så låg det ett litet färgglatt paket i brevlådan, det var en alldeles sprillans ny tygblöja som vi ska få prova. Detta är en ny sorts pocketblöja på marknaden som en svensk mamma har designat efter eget behov. Just denna blöja är ju en så kallad pocketblöja, vilket betyder att den har två skikt: ett ytterlager som håller kiss och baj inuti blöjan och ett innerlager som är mjukt och skönt mot barnets rumpa. Bak på blöjan finns en öppning som gör att hela blöjan blir som en ficka och i fickan stoppar man då i passande inlägg. Med denna blöja följer ett inlägg med(det på bilden). Insidan och inlägget är gjord av en frotté som består av 70% bambu, 30% bomull. Utsidan på blöjan är behandlad polysester som andas men ändå håller kisset på insidan.

Detta är en one seize blöja som ska fungera på barn från ca 4-16 kg, så man kan säga ungefär hela blöjperioden. Man reglerar storleken med hjälp av knappar på framsidan.

Det som gör denna blöja speciell är att den har en annorlunda design i grenen, med en speciell läck-barriär som ska hindra läckage. Denna blöja har även insida och inlägg i organiskt material till skillnad från de flesta pocket blöjor som har en insida av flece eller fuskmocka (typ wct tyg) och inlägg av microfiber. Just bambu är ju ett fantastiskt material i just blöjor då det har en antibakteriell förmåga som är perfekt för barn med känslig hud. Dessutom är bambu ett otroligt material ur miljösynpunkt!

Dessa blöjor kan man köpa till priset av otroliga 99 kr styck på blocket där Jane säljer ut ett parti i andra sortering. Det är loggan på blöjan som inte håller i tvätten så det har inget med själva blöjans funktion att göra. De ska även gå att köpa via hennes hemsida snart då allt är klart. Man kan även köpa till extra inlägg och en liten blöjpåse (den rosa på bilden överst) som kan vara händig att ha i skötväskan tex.


En närbild på hur läckbarriären är designad.

Såhär ser blöjan ut inuti, hela insidan är täckt av den mjuka bambu-bomulls frottén.

Såhär ser blöjan ut där bak och man kan se hur inlägget ligger där i.


Blöjan ligger just nu i tvättmaskinen och åker runt. Så jag antar att vi kommer att prova i veckan på Folke, så vi får se hur den sitter och vad han tycker om den. Det jag själv kan se redan nu är att blöjan är en aning större än de vi har och att det ser ut som det ryms mer inlägg i denna. Yttertyget är också mer rejält än andra pocketblöjor jag känt på. Så det ska bli intressant att prova den!

1 kommentar:

  1. They have lots of ways to do that before trying
    to install the key logger software you will know who has become a buddy of your kids.
    It is a small bit of software that observes what you type on
    the keyboard without the user knowing anything about
    it. The usefulness of the Internet through using a keylogger program.

    Using this software, you should check out Soft Activity's Activity Monitor review coming soon.

    Feel free to surf to my web-site :: keylogger free

    SvaraRadera