torsdag 6 januari 2011

Projekt tvättstugan

I höstas märkte vi att vår tvättmaskin började bete sig lite konstigt. Ibland så var tvätten bara blöt och inte ren när man tog ut den ur maskinen och nästan alltid så läkte det ut lite vatten på golvet framför maskinen vid tvätt. Vi funderade lite på hur vi skulle göra, laga eller köpa en ny. Eftersom vi varit lite missnöjda med storleken på tvättmaskinen sedan vi fick barn (5kg) och den började även att bli ganska gammal så valde vi att satsa på en ny. Så i julklapp önskade vi oss ett litet bidrag till en ny tvättmaskin och vi slog till på mellandags rean. Fick tag i en fin Elektrolux som tar 8kg tvätt och har en hel hög med fiffiga funktioner samt var extremt energisnål. Och idag har vi äntligen lyckats baxa in den i tvättsugan efter en rejäl sanering. Fy så snuskigt äckligt det kan bli på ett gammalt klinkergolv när en tvättmaskin läker.


Först baxa ut den skruttiga maskinen och sedan skura som en blådåre på golvet! Fråga mig inte varför herrn i huset ser ut som en inbrottstjuv.

Tadaa! En hel och fin maskin som man kan tvätta berg med.
Tanken är sedan att fixa golvet ordentligt och byta fönster samt måla dörrarna och även installera diskhon i bänken. Och om det blir bra kanske vi kan ha skötplatsen åt bebisen där, blir ju händigt som attan med tvätten då och tygblöjorna. Men vi får se, vi har ju en rätt bra skötplast på toan nu.

2 kommentarer:

  1. Haha! Tackar, det kom med huset. Ganska gulligt, men jättegammalt och tyvärr lite trasigt. Men det får nog hänga kvar ett tag till. =)

    SvaraRadera