söndag 9 januari 2011

Mera städtips!!

Hur får man rent ett sånt här badkar då?
Vi har ju en sånt här extremt opraktiskt, men jättehärligt badkar som har en massa bubblor och strålar och mojänger. Detta betyder ju att det blir en halv vetenskap och akrobatik för att få det riktigt rent eller?? Nä, det går ganska lätt om man kan knepen. Först så skuras hela badkaren och alla munstycken noga med vanlig såpa, sedan sköljer man bort dyngan och såpan. Därefter så fyller man badkaret med halvvarmt vatten och mosar i en diskmaskinstablett eller pulver om man nu har det. Vi använder Änglamarks tabletter för de är snäppet miljövänligare än andra på mataffären och extremt effektiva på disken. Så man släpper ned diskmedlet i vattnet i badkaren och kör sedan igång alla funktioner som finns. Sedan kör man i ca en 30 minuter och vips så har man spolar rent alla slangar och sånt man inte kommer åt med diskborsten. Efteråt brukar vi fylla upp badet igen med rent kallvatten för att spola ca 30 minuter till för att det inte ska finnas några rester av medlet kvar i slangarna. Detta tips fick vi för 3½ år sedan när badkaret inhandlades av försäljaren. Han sa att de hade en massa svindyra medel man kunde använda men att det blev minst lika rent på det här lite mera ekonomiska och miljövänliga sättet. Fiffigt va!!

4 kommentarer:

  1. Jag har hört att man skall kunna göra samma sak fast med ättika i vattnet. Känns dock som att er variant luktar godare :-)

    SvaraRadera
  2. Japp det fungerar också. Fast de där diskmaskinsmedlet tar bort mer materia liksom. Man ser hu schampo/badskumsrester lossnar. Brukar ju skura runt med ättika lite nu och då, samt hälla det i avloppet i badkaret då jag är klar med hela proceduren.

    SvaraRadera
  3. Smart! Så, om jag har ett vanligt badkar så kan jag göra samma procedur och sen låta patrik stå och blåsa med ett sugrör så det blir bubblor och allt släpper ;-)

    SvaraRadera