fredag 27 maj 2011

Tröstnapp? Natursutten!



Eftersom Flora äter med rätt tag och har gått upp bra i vikt så får hon snutta på en napp emellanåt. Det är jätteskönt att kunna ge henne den när hon ska bli bytt på eftersom hon inte gillar att man klär av henne än. Och på natten då hon ska mysa till sig i Naturvaggan så gillar hon att få ha napp vissa gånger emellan amningarna.

Folke hade också ett väldigt stort sugbehov och han fick också ha napp när han var mindre. Till honom provade vi alla de vanliga sorterna man hittar på mataffären, men det var svårt att få honom att ta den. Eftersom han sög sår på sina händer så kämpade vi på med nappen i några veckor och då vi provade Natursutten så funkade det. Sen ville han aldrig ha någon annan napp än den.

Natursutten är en napp som är gjord av 100% oblekt naturgummi och den är gjuten i bara en del. Hela nappen är mjuk och lämnar inga märken eller skaver på barnet. Natursutten innehåller inga färgämnen, cancerframkallande ämnen, hormonstörande ämnen, kemiska mjukgörare, parabener, PVC eller ftalater. Och vad man kan förstå så smakar den godare än andra nappar. Den finns i två utföranden (rund och anatomisk) som har tre storlekar vardera (S, M och L).

Något jag personligen tyckte var extra bra med just Natursutten, var att då Folke hade napp på dagen och röjde runt så hände det att han ramlade och eftersom nappen är mjuk så minskar risken för att skada tänder och mun betydligt mycket. Och eftersom han alltid tappade ut nappen när han hade somnat och den liksom föll ned bak i nacken å honom är det skönt att den är så pass mjuk så det inte blir stora märken och obekvämt.

Eftersom vi var så nöjda med denna giftfria, mjuka och goda lösning till Folke så kommer ju givetvis Flora att få ha Natursutte. Och vi köper dem på Grön Gåva, Ekokul eller Natursutten.

2 kommentarer:

  1. Åh tack va glad jag blev nu att jag hittade din blogg och att jag just läste detta inlägg. Vår son har så stort snuttbehov och tar ingenting förutom bröstet. Vi har provat många olika nappar med olika former och material. Denna napp ska jag köpa och testa. Värt ett försök, skulle underlätta till tusen :)

    // Ida

    SvaraRadera
  2. Ida - Håller tummarna för att sonen ska gilla Natursutten. =)

    SvaraRadera