måndag 9 maj 2011

Magen vecka 40

Magen i vecka 40 (39+1).
Lilla bulan på sluttampen. Ja nu börjar man verkligen känna sig nöjd. Längtar efter att kunna röra mig lite bättre och kunna få på mig lite kläder igen. Det mesta är verkligen för litet nu. Tröjor och linnen är för korta och alla byxor (utom de på bilden) är för trånga för magen. Det är framtungt som bara den och ryggen blir trött. Har massor av förvärkar som kommer och går. Dricker stora mängder av vatten hela tiden och svettas ut det lika snabbt tror jag. Tack och lov för bra deo. Nu är R ledig också, så nu kan bebis verkligen få komma ut när som, jag är redo. Folke frågar varje kväll om bebisen ska komma. Skulle vara skönt att få säga att -Ja, det gör den nog imorgon! =)

Har tyvärr känt av den riktigt hemska foglossningen inatt och idag igen. (den är ju där hela tiden, men det var inte varit lika hemskt senaste tiden). Men det är nog övergående. Fötterna ser fortfarande ut som ballonger på kvällarna, men jag tycker att stödstrumporna gör att den otäcka känslan minskas lite.

Annars mår jag väldigt bra just nu. Känner mig lite piggare och gladare allmänt. Är glad att årstiden är fin och att treåringen är go och gla. Och lyckan över att min kära sambo är ledig länge nu, är stor! Det känns som att jag har läget under kontroll tycker jag.

Funderar mycket på hur förlossningen kommer att starta... Med alla dessa förvärkar så blir det nog kanske att det är så det kommer igång. Hoppas att vattnet kan få gå inne på sjukhuset, så man slipper ta rätt på det här hemma och i bilen. Funderar över vilken barnmorska jag kommer att få träffa och om det är många blivande mammor på förlossningen samtidigt. Det ska bli så otroligt spännande att se hur Smulan ser ut. Om h*n är lik sin bror mycket eller? Ska också bli intressant att se hur stor h*n är.

Ja nu längtar vi så mycket allihopa efter lilla Smulan♥!

8 kommentarer:

  1. Det är så spännande, för nu kan det verkligen ske när som helst. För oss båda!

    Jag är lite nervös över just detta med vattnet. Att det skall gå när jag är ute bland folk eller så. Vore inte så kul...

    SvaraRadera
  2. Ja otoroligt spännande!!

    Vattnet gick ju här hemma för mig förra gången och jag minns bara att det var ett himla bök. Det rann ganska kraftigt så jag var dyblöt och skorna och bilen och huset... bara omständigt att ta rätt på det liksom. Enklare om man redan är inne på sjukhuset och bara blöter ned det som ändå måste tvättas och städas noga. =)

    SvaraRadera
  3. Du är den finaste gravida som nånsin gått i ett par foppatofflor! :) Jag älskar din mage och längtar lika mkt som dig tills hOn kommer ut! ;-))

    Ang. vattnet. Mitt vatten gick på natten. Vaknade av att det var helt blött i sängen och att jag tänkte "Nu jävlar har jag kissat på mig!" (Hade ju över 2 veckor kvar till BF). Men se, det var vattnet som gått och en vecka efter det kom Freja ut. (Hoppas dock att ni slipper en sån långdragen förlossning. Och jag försöker inte skrämma upp er). Hihihi <3 KRAM!

    SvaraRadera
  4. Å Linda du är så snäll! Tack tack tack!

    Jösses var det en hel vecka du fick gå!!!??!!! Så jedra drygt... Jag hade ju faktiskt haft värkar i nästan 18 timmar innan vattnet gick, så det kom ju egentligen inte som en överraskning, men jag trodde också att jag hade kissat på mig först. Denna gång hoppas jag att inte behöva sitta lika länge med värkarna innan vi kan åka in. Och att vattnet går där på sjukan så vi slipper städa upp det och sanera "olycksplatsen". =O)

    SvaraRadera
  5. Smidigast om det går på förlossningen, ja :-)
    Inte en hel vecka exakt, men vattnet gick på natten till måndag och hon kom på lördag. Men usch vad sakta tiden gick! Blev igångsatt på onsdagen. Men allt var värt det (tyckte jag efteråt). ;-) givetvis.

    SvaraRadera
  6. Klart att det var värt det! Det är det ju alltid. Men det är ju fint om det kan gå lätt och bra och lite lagomt snabbt sådär. Och att alla inblandade får må bra. =)

    SvaraRadera
  7. så fin du är! och fina vaggan i bakgrunden också :)

    SvaraRadera
  8. Tack Moa! Gillar också fina vaggan mycket, den är perfekt för vårt lilla sovrum. :o)

    SvaraRadera