onsdag 11 maj 2011

Hos barnmorskan igen

Magen i vecka 40 (39+3).

Har varit hos barnmorskan idag igen. Hon kollade så att allt var som det skulle och håller tummarna för att jag inte behöver komma på nästa inbokade besök. Blodtrycket var bra, kommer tyvärr inte ihåg exakt vad hon sa men det var varken högt eller lågt. Hjärtljuden låg på 140 slag i minuten och sf måttet var på 34 (ingen förändring från förra mätningen, förmodligen för att bebis ligger så långt ned i mitt bäcken nu). Hon kände hur bebis låg och den är fortfarande ruckbar. Förmodligen så kommer den inte att fixera sig förrän förlossningen sätter igång eller vattnet går. Men hon tyckte att den låg väldigt lågt ned nu, så den är ju där den ska vara. Eftersom blodtrycket är bra och det inte finns någon äggvita i urinen så är mina svullna fötter inget att oroa sig för. Hon rekommenderade bara att jag använder stödstrumporna så mycket jag kan för att det ska kännas bekvämt för min egen del och att vila med fötterna högt på dagen. Hon sa också att jag ska ta stödtrumporna med mig till förlossningen så jag kan dra på mig dem efteråt då vätskan rinner ännu mer nedåt.

Ja nu är det bara en tidsfråga.... Vi pratade om mina förvärkar och hon tyckte att det lät ju lovande samt att jag tycker nog att det verkligen trycker på nedåt. Det ilar och känns som att bebis håller på att bryta sig ut ibland. Jajja, vi får väl se när det blir födelsedag snart!

6 kommentarer:

  1. Hehe jaa!

    Vilken fin klänning du har på dig idag :) (om nu kortet är ifrån idag).

    SvaraRadera
  2. Tack Ida! Jopp bilden är från idag. Har inte så många plagg att välja på mera och jag är varm som en kamin, så klänning är otroligt skönt.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig mage du har och så fin klänning!
    Vi undrar om vi kommer att ha en ny liten granne när vi kommer hem från Stockholm på måndag!?! Hoppas!

    SvaraRadera
  4. Grannen - Ja det finns ju risk för att det kanske är en ny granne här då. =)

    SvaraRadera
  5. Jag tycker oxå det låter lovande :)

    SvaraRadera
  6. Linda - Du ser vad jag är seg och tvärsöver. Jag ska nog se till att pricka in ett födelsedatum som ingen har gissat!! :-D Nä, ärligt så skulle det vara helt okej om ungen kom ut ikväll kanske. Eller på lördag förmiddag skulle väl passa ypperligt.

    SvaraRadera