onsdag 29 december 2010

Saker man tar för givet

Jag har kommit på att jag tar vissa saker för givet i och med att vi bor här ute på vischan. Som tex att det finns massor av plats att förvara veden vi måste ha att elda på vintern. Eller att jag bara kan öppna dörren åt hunden utan att behöva oroa mig för att han blir överkörd (större risk att han smiter till skogs och spårar rådjur). Vi behöver ingen parkeringsplats åt bilarna, vi har ju en helt gård samt några garage att variera oss med. Vi har fantastiska grannar på lagomt avstånd, så vi stör varandra lagomt mycket. Vi kan anlägga ett trädgårdsland utan att behöva fråga någon. Vi kan ha ett barn sovandes i vagnen ute i lugn och ro. Husdjuren kan vara trygga hemma på nyår och valborg (fast ingen av våra nuvarande husdjur bryr sig om smällar). Och massor av fler saker...

Ja det är så mycket som man kan vara tacksam över, när man bor här!

2 kommentarer:

  1. Ja visst har vi det bra här uppe på kullarna...är ju så lätt att man blir hemmablind! Och det är ju inte alla som har så fina grannar som vi har här :)

    SvaraRadera
  2. Ja goda grannar är ju verkligen inget man ska ta för givet. Men man kan lätt glömma hur drygt det kan vara med grannar om man stör sig på dem. Här är det så lungt och perfekt. Och dessutom så vet man ju att hjälpen är nära ifall det skulle vara något. =)

    SvaraRadera