lördag 2 april 2011

Projekt vardagsrum startar idag!

Nu blir det äntligen av att renovera vardagsrummet. Det ska bli helt fantastiskt skönt att få det gjort. Tanken var ju att det skulle göras för några år sedan, men sen har det blivit uppskjutet pga en massa olika bra och dåliga anledningar. Men nu, nu äntligen!!! Tyvärr kan jag nog inte göra så jättemycket, men jag ska försöka att ordna så att allt går så smidigt som möjligt. Jag planerar och pekar och plockar i ordning. Tänkte att jag skulle visa några bilder på hur det ser ut nu så ni fattar hur glad jag är att det ska bli fint och mysigt.

Vy från hallen in i vardagsrummet. (OBS, extra stökigt eftersom F och R har börjat att städa bort en massa leksaker m.m.)

Vy från rummet in mot hallen och köket. Här ser man var öppningen in till "finrummet" var förut innan vi började bo här.

Vy mot det stora fönstret in mot gården.

Sofforna och skrivbordshörnan. Bakomoch under den stora soffan finns en av de anledningar till varför detta projekt är uppskjutet. En rejäl vattenskada. Det är ett gigantiskt hål i golvet och väggen pga av trasigt element som läkte vatten.
Så, nu har en ett hum om hur det ser ut. Ni får tänka er att det dessutom varit lite ratigare för då jag tog bilderna hade vi hunnit plocka bort en hel del prylar. Rummet som nu går i tonerna beige, brun och svart ska nog få en lite roligare färgskala när det är klart. Och det som ska göras då? Typ allt!
*Byta alla fönstren
*Riva upp golv och isolera om
*Lägga i golvvärme
*Lägga in ett liknande golv som vi har i köket
*Riva taket och sätta trätak
*Göra fräscht på väggar med nya tapeter och panel

Ja det var det. Hoppas att allt ska gå smidigt utan större överraskningar. Det kommer nog att kännas som ett nytt hus då detta är klart. När det är klart kommer vi att fira med nya soffor och ny inredning. Det kommer att bli så fint!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad spännande att dra igång med renovering. I love it=) ska bli kul att se hur ni får det.
    Gällande vattkoppor hade inte Jimmys mamma heller haft det utan åkte på skiten när Jimmy och Jenny fick. Hon var ganska risig så jag håller tummar och tår att inte R blir smittad sen!

    ha en fin helg!

    /Sara & Tyra

    SvaraRadera
  2. Ja det ska bli väldigt trevligt att få ett fräscht vardagsrum. Har också hört att det är hemskt att få vattkoppor som vuxen, men med tanke på att R's mamma jobbat som dagmamma hela hans liv borde han nästan ha åkt på det.
    Ha en fin helg ni också. Kram!

    SvaraRadera