torsdag 19 januari 2012

Flora 8 månader

I måndags blev Flora åtta hela månader och på tisdagen så hade vi tid för åttamånaderskontrollen. Vi pratade om hennes utveckling, rutiner och matvanor. Det man kan konstatera är att hon är normal, men en aning kräsen vad gäller maten än så länge. Men det går åt rätt håll och så länge jag kan amma så är allt finnemang enligt BVC.

Det här med rutiner då da?? Jo, hon har faktiskt skapat sig lite rutiner gällande dagen. För det mesta så vaknar hon mellan 6-7 och ammar, därefter somnar hon om och gör sedan dag vid 9-tiden ungefär. Då brukar hon amma lite igen. Strax efter 11 så äter hon en liten portion gröt och vid 12 så somnar hon ute i vagnen, där kan hon sova allt från 30 minuter till två timmar. Vid 14-15 tiden så ammar hon igen och vid middagstid bjuds det på något passande som hon kan plocka med eller väl mosad mat från våra talrikar. Efter middagen så ammar hon och somnar sedan och sover ca 30 min till en timme. Senare vid 19-20 tiden så äter hon sin välling och ibland somnar hon efter det, men ibland är hon vaken. Därefter kan hon vilja amma en eller två gånger till innan hon slår sig till ro för natten. Så ibland somnar hon vid 21 och ibland närmare 23.

På natten sover hon i sin spjälsäng som står bredvid vår säng så jag lätt kan plocka upp henne när hon vill äta på morgonen och ge henne nappen ifall hon tappat den. När hon väl ätit på morgonen så får hon ligga kvar i vår säng och sova färdigt där.

Hon har börjat prata lite mer nyanserat och hon säger mamma(maam maam) och pappa(daadaa). Hon tittar på lampan om vi frågar henne var den är. Hon kan klappa händerna och leker tittut. Än så länge så kryper hon inte och hon verkar inte heller förstå att det är något hon kan göra. Hon sitter väldigt nöjd på sin lekfilt och grejar med saker eller kör lite gåstol.

Matmässigt så smakar hon mer och mer utan att spotta ut och jag tror att hon kanske börjar äta ordentligt snart.

Självklart så vägde och mätte vi henne också och hon, trots sin kräsenhet, går upp i vikt ordentligt. Hon väger nu 10400 gram och är 71½ cm lång. Älskade goklump!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar