måndag 16 januari 2012

D-droppar utan gift




Fick genom Malins blogg reda på att D-dropparna som man får av BVC (ACO's D-vitamin olja) innehåller E320. Söker man fakta om just detta ämne kan man läsa sig till att det är ett antioxidationsmedel. Det framgår även att det finns hälsorisker för små barn, kan ge allergiska reaktioner och hyperaktivitet. Samt omdiskuterade cancerefekter. Forskning visar att överdosering kan ge problem på möss. (ja möss, eftersom det inte är testat på bebisar och barn). Många tycker nog att det är löjligt att bry sig då det är så otroligt liten mängd det handlar om i just detta fall, men det finns likvärdiga droppar utan detta skitmedel så varför stoppa i barnen onödigt gift. Man får tänka på att dessa hemsk e-ämnen finns i så mycket nuförtiden och det finns ingen komplett forskning på vad som händer i kroppen när man blandar olika sorter av dem.
Jag blir en aning arg och ställde genast undan den flaska vi fått av BVC och beställde nya droppar tillverkade av DunMedic utan E320. Dessa droppar kostade 45 kr och var i postlådan dagen efter jag beställt. Så nu kan jag med gott samvete ge Flora d-droppar igen, känns bara väldigt trist att man gett Folke i två år och Flora i nästan åtta månader.

Fler inlägg i ämnet:
Palmoljan i D-dropparna
Fortsättning: Palmolja i D-droppar från DunMedic

4 kommentarer:

  1. å tack för att du skriver om det här, hade ingen aning om det. ska genast beställa de andra dropparna!

    SvaraRadera
  2. Vet du att den innehåller palmnötsolja? Har du googlat runt och läst kring oljan? Den är inte så hälsosam den häller och absolut inte för miljön. Tyvärr finns det inte så mycket forskning på oljan, det som finns ser inte hälsosamt ut. Hittade en sida från USA där Dr Weil skriver bl a. Kort sagt, palmkärnolja en billig, ohälsosamt fett, och jag rekommenderar att undvika livsmedel som innehåller det.
    Ja, vad ska man göra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Tyvärr är det ju svårt att lita på studierna gjorda av just Dr. Weil eftersom han bara tagit med resultat som visar det han påstår och uteslutit länder där hans hypotes inte stämmer. Håller med om att det är hemskt för miljön, men hur påverkas miljön av tillverkningen av E320? Läs gärna inlägget ovan där jag utvecklat lite mer.

      Radera