torsdag 8 september 2011

Trotsboken!



Detta är helt klart en av de bästa böckerna man kan få tag i som förälder. I denna lättlästa bok står det om barnens utveckling och varför man ibland tror att det är något fel på barnet eller på mig som förälder. Den beskriver lättsamt de olika sprången som sker med ett spädbarn och det kan vara skönt att läsa då man inte "känner igen" sitt barn. Vidare kan man läsa om de olika stora trotsperoderna i livet och varför de behövs. Det finns boktips och råd så man som förälder kan få en lugnare vardag och lättare kunna förstå sitt barn. Denna bok rekommenderar jag att köpa redan som gravid eller då man planerar barn.

Flora är just nu i tredje språnget. Har hittills inte märkt av de andra sprången hon gått igenom. Men nu så sover hon lite oroligare på kvällarna och hon är en aning mammigare. Hon håller på att lära sig en massa saker bla att försöka använda händerna och sin röst. Hon är inte lika lättroad och vill gärna bli buren mera.

Folke har precis gått igenom tvåårstrotset med buller och bång och genast halkat direkt in på fyraårstrotset. Jojjo, man håller tummarna för att detta ska gå över snabbt denna gång.


2 kommentarer:

  1. Börjar den från nyfödd?
    Jag var jättenöjd med den där boken alla läser om de olika faserna som holländarna gjort (minns aldrig vad den heter) men den slutar vid v 52. Vi är i månad 22 och jag skulle vilja veta vad det är som pågår i den lilla människan :)

    SvaraRadera
  2. Den börjar med att beskriva de sju sprången och de första är ju vid 4-5 veckors ålder. Sen bearbetar den 9 månaders, 2 år, 4 år, 6 år, extra krävande barn, 9 år, 12 år, och tonåren samt graviditet.

    Det står lättsamma och enkla beskrivningar vad som händer med barnet och lite tips på vad man ska tänka på just i den fasen barnet är i. Finns också massor av bra boktips för både föräldrar och barn. Köp den, du kommer inte att ångra dig.

    SvaraRadera