tisdag 13 september 2011

Om smakisar

På fredag så fyller Flora fyra månader och hon känns både stor och liten på samma gång. Det är lite både och när det gäller andra barnet. Man vill liksom ha dem små så länge det bara går samtidigt som det är så spännande hur de utvecklas och växer för varje dag som går. Flora är en sån mysig och lättsam bebis så jag skulle gärna låta tiden stanna ett tag, men jag ser också fram emot hur hon ska bli när hon blir lite större och kan mera saker. En sak som jag ser fram emot väldigt mycket är när hon ska börja äta annat än bröstmjölk.

Planen när Folke var lillbebis var att helamma i 6 månader och sedan börja med smakisar, men vi var så nyfikna och spända på hur han skulle reagera på mat så vi började med smakisar redan då han var 5 månader. Detta resulterade i en bebis som blev stormförtjust i allt vi bjöd på och tyckte att vi var ruskigt snåla som bara bjöd på en sked om dagen. Han åt gladligen allt han kom åt och blev extremt medveten vid matbordet. Han började tigga värre än en bortskämd hund. Men det tråkiga med allt detta var att hans mage var inte redo för smakisar. Han blev helt förstoppad och kunde bajja endast var 14'e dag med hjälp av microlax. När han blev 6 månader så kom magen igång igen och han kunde få smaka på lite mat igen.

Av denna anledning så kommer Flora inte att få smaka någon mat på fredag. Bara för säkerhetsskull. Hon går upp bra i vikt och har än inte fattat att man kan äta annat än från mamma. Vi får se hur länge vi kan hålla oss och när hon själv börjar visa intresse. Då vi väl börjar så kommer vi förmodligen att bjuda på den traditionella potatisen.

2 kommentarer:

  1. Nämen va!Vad tiden går. Hjälp. Håll i mig. Flora föddes igår juuu...

    SvaraRadera
  2. Mmm, visst känns det så!!!

    SvaraRadera