onsdag 10 augusti 2011

Tygblöjor vs engångsblöjor!

Fördelar med tygblöjor: Ekonomiska, giftfria, alltid hemma, miljösmarta.

Nackdelar med tygblöjor: De måste tvättas (ärligt, det finns ju roligare saker att göra än tvätt), de tar mycket plats.

Fördelar med engångs: Smidigt på resan, tar lite plats.

Nackdelar med engångs: De är dyra, de kan innehålla ämnen som verkligen inte är bra för bebisar, de blir sopberg, de luktar illa.

Fyll gärna på listan om ni kommer på något!


Vill påpeka en extra sak om kostnad. Tygblöjor måste tvättas och det kostar såklart en liten slant, men det är en väldigt liten slant. Engångsblöjor måste kastas och det kostar också, det glömmer många. Man betalar ju faktiskt för sophämtning.

6 kommentarer:

  1. Tygblöjor är enklare! Har använt pocketblöjor från Børn och pappersblöjor omvarannat till min son. Tygblöjorna är så mycket enklare att sätta på och få bra och tight passform från.

    Länkade till deras hemsida. De är jättebra och billiga!

    SvaraRadera
  2. Astrid - Tack för tips på blöjor! Kul att du gillar tygisar.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag hittade precis hit till din blogg. Jag har en liten son på drygt 2 månader. Måste erkänna att jag inte ens har tänkt tanken på att använda tygblöjor. Kanske skaffa ett par då lillkillen blir lite större. Annars är det smart att börja pott-träna tidigt. Min dotter satte jag på pottan vid 6 mån ålder och det dröjde inte länge innan hon själv kröp mot toan då hon blev nödig. Men det gäller att vara uppmärksam och inte speciellt lat ;)

    /Anna

    SvaraRadera
  4. Tyigsar är verkligen ett fantastiskt alternativ. Så prova gärna. Att potta tidigt är ju alltid bra oavsett vilka blöjor man har. Började potta sonen när han var typ ett halvår, men han hade inte tid förrän han var ca 1½. Men då funkade det direkt!
    Ha det gott!!

    SvaraRadera
  5. Vi har kombinerat potträna tidigt medtygblöjor, finns även träningsblöjor som är en tunnare variant av tygblöjor, mycket smidigt vid just potträning.

    http://www.littlebloom.se/category.html/traningsbyxor

    SvaraRadera
  6. Christoffer - Precis så har vi gjort också. Men vi hade aldrig några träningsbyxor med Folke. Ska prova träningsbyxor på Flora när det känns lämpligt.

    SvaraRadera