onsdag 18 april 2012

Flora 11 månader!

Japp, i förrgår blev Flora 11 hela månader och man kan verkligen konstatera att hon börjar bli mer och mer som ett barn istället för en bebis.
Denna månad har hon börjat äta mer olika mat och fått två nya favoriter. Hon verkligen älskar banan! Ska man äta en banan själv måste man göra det i smyg annars ska hon bara ha den direkt. Hon tycker också mycket om  mackor. Eftersom vi har slutat att amma så är det perfekt att kunna ge macka eller banan till mellanmål. Tyvärr så dricker hon inte så bra. Vi har testat att få i henne vatten på massor av olika sätt och det enda som funkar hittills var att köpa en liten nappflaska med färgglatt motiv och sedan spetsa vattnet med fruktdryck. Hoppas på att kunna fasa ut fruktdrycken så småningom så hon bara dricker vatten. Annars kör vi på som vanligt med matiga puréer till lunch och middag samt lite plockmat till som hon får äta själv. Till frukost, ett mellis och kvällsmat får hon välling och ibland gröt.

Nattsömen har blivit lite lugnare och hon sover nu i spjälsängen som står kloss mot vår säng. Hon verkar tycka att det är okej att ligga där nu ifall hon får somna i vår famn. På dagen tar hon fortfarande två lurar, en innan lunch och en innan middag och då ligger hon för det mesta ute i barnvagnen och sover.

Och jaa, hon har äntligen börjat krypa!! Inte så mycket och snabbt, men det räcker för att hon ska vara lite mer nöjd med sig själv (antar att detta kan ha mycket med den oroliga sömnen tidigare att göra). Även att dra sig upp och stå på knä eller ibland på fötter. Hon leker på ett helt annat sätt nu också. Hon låtsas prata i telefon och låtsas äta på träfrukter, lastar leksasved i leksaksbilar och brummar när hon kör. Hon pussas och kramas mycket med gosedjuren och sitter ofta och myser med sina älskade kaniner eller snuttekossan. Och hon blir sjövild när hon hör att vi fyller badkaret, för det är så kul att bada med brorsan. Hon tycker också mycket om att träna gå när hon får hålla sig i våra händer.

Han har dessutom fått fler tänder nu och det är fler på G. Tyvärr verkar detta vara ett störande moment för henne och hon har ont och är irriterad inne i munnen. Tror också att detta kan ha lite med den oroliga sömnen att göra. Men går det med den här takten så kanske hon har alla tänder snart och då slipper vi det jobbiga snart.

Å jisses vad hon babblar. Mest är det på hennes eget språk, men nu hon har lärt sig att säga Hej och hon kallar både hunden och katten för wawawaw senaste månaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar