måndag 28 november 2011

Ja då vare snart jul

Solen lyser och gräsmattan är grön och fin. Stormen Berit blåser på oss, men hon verkar hålla igen här uppe i norr. Igår var det första advent och vi drog fram lite pynt och fixade. Eftersom det är en ganska lång advent i år så har vi verkligen inte tagit fram allt.

Men det viktigaste var ju att fixa en julgran i Folkes rum. Ja, för det har han pratat om i snart ett år nu, att han ska ha en egen gran i sitt rum. Så när vi hade fixat granen och en stjärna i fönstret plus en hel radda med tomtar och julkrubba så frågar ungen vart vi har julgardinerna då.... Man ba va? Vi är kassa på just julgardiner, jag brukar ha i köket bara. Så när vi handlade mat inne i stan senare på dagen fick ju lov att rycka ett par julgardiner till Folkes rum också. Men nu har vi en mycket nöjd fyraåring som har rummet julkittat rejält. Får bara hoppas att vi kommer ihåg att vattna den där lilla granen, så inte alla barr trillar av innan andra advent.

Nu håller vi tummarna för att det ska komma lite snö så det känns juligt på riktigt!

2 kommentarer:

  1. Herregud så medvetna 4-åringar vi har ;-) På Frejas önskelista står det "Lila gardiner" bl.a. Tror dessa små varelser är mer medvetna än vad vi är :)) Härligt!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker bara att det var så komiskt då vi knappt äger några gardiner förutom dem som hänger i fönstren. Att han liksom visste att man kunde byta ut dem.... haha! Älskart!

    SvaraRadera