torsdag 10 november 2011

Flora på BVC



Igår var vi på rutinkoll på BVC igen. Det var dags för andra sprutan och undersökning av läkare. Flora växer som hon ska och verkar helt normal. Hon väger nu 8750 gram och är 67 cm lång (hon blir 6 månader om en vecka) . Vi fick också veta att hennes ögonbesvär beror på trånga tårkanaler så hon har inte ögonfluss. Det tråkiga är att hon kan få dras med detta ett tag, men det kan också gå över imorgon om vi har tur.

Vi har äntligen fått in en liten sovrutin på dagen nu och jag är mycket tacksam över att få lite tid över till Folke och hushållssysslor eller bara lite slappande. Synd bara att nu när hon sover så bra på dagen så är hon väldigt mycket piggare på kvällen. Men det röckar väl till sig så småningom. I övrig så kan hon sitta kortare stunder utan stöd och då hon blir lite småarg kan hon sätta sig upp då hon ligger. Hon vill fortfarande inte äta mat, så vi testar nån enstaka tesked då och då men diverse. Hon är annars ett väldigt glatt och busigt barn som leker mycket och har nästan sagt pappa en gång.

4 kommentarer:

  1. A hade trånga tårkanaler när han var liten. Kndes hopplöst ibland, men det försvann tillslut. Hoppas det försvinner snart för Flora. Det är ju så jobbigt!

    SvaraRadera
  2. Jag hade själv det när jag var bebis också. Men jag blev opererad. Som det är nu så har hon gegga i öagt ungefär varannan dag så det är väl inte allra värst. Det tråkiga är bara att hon har blvit väldigt skeptisk mot att bli tvättad i ansiktet eftersom hon inte gillar när man ska rengöra ögat. Men men, det går väl över.

    SvaraRadera
  3. Freja hde oxå trånga tårkanaler när hon var bebis. Men det ordnade sig utan op.

    SvaraRadera
  4. Lindy - Tydligen är det väldigt ovanlig med operation nuföriden, eftersom det innebär sövning. När jag var bebis så var det inte så noga så då opererade man utan att söva eftersom man inte trodde att det var så farligt för bebisar(ajajaj).

    SvaraRadera