onsdag 28 mars 2012

Fågelsång och hopp om liv


Medan vi var sjuka så har nästan all snö smält bort. Det regnar och är plusgrader och våra fåglar har anlänt. Nu är det ett enda sorl ute av olika fågelläten. Vi ser kanadagäss, tofsvipor och svanar plus en massa småfåglar. Antar att koltrasten, storspoven och tranorna dyker upp snart också. Nere i dungen mot skogen så hör man kuttrandet av duvorna och nån uggla som piper då och då.

Och ja, nu är det hopp om liv här i stugan igen. Det blev tyvärr jag som åkte på den värsta varianten av magsjukan, men idag är jag på benen igen. Lite darrig och utmattad men vid gott mod. Folke är nog piggast av alla, men det var ju han som blev sjuk först tror jag. Flora är fortfarande lite kass i magen och har dålig aptit, men annars är hon pigg och glad somvanligt. R kom nog undan snabbast och var sjuk några timmar förra natten bara. Tackar gudarna för att han var ledig och att svärmor kunde komma och underhålla Folke en stund igår.

2 kommentarer:

  1. Magsjuka är liksom döden att få när man har barn. Ha feber och vara förkyld eller liknande sjukdomar kan man ha uppkrupen i en soffa med böcker, barn och film. Att behöva sitta eller ligga utslagen på en toalett är mindre enkelt med kids. Får man den värre sorten så är man helt övertygad om att man inte kommer överleva.
    Krya på er och hoppas snart solen tittar fram på alla sätt! :)

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Ja det är verkligen svårt att se efter sina små när man svettas i panik på toaletten. Tack och lov att vi var hemma båda två, även fast vi var sjuka samtidigt så kunde för det mesta någon av oss kasta ett öga på bebisen. Och ja, den värsta sorten då man tror att man ska dö är hemsk. Vet inte vad jag hade gjort om jag varit ensam.

    SvaraRadera