måndag 10 oktober 2011

Om barns kläder

För att jag inte kunde skriva det bättre själv! Det är precis så som Lady Dahmer skriver som jag tänker. Just därför jag köper och klär mina barn i unisex kläder som för det första är sköna och lekvänliga. För det andra slitstarka så de tål lek och såklart massor av tvätt. Sedan är det svårare för omgivningen att sätta mina barn i könsstereotypiska fack och behandla dem efter det, då de inte är klädda typiskt för sitt kön.

4 kommentarer:

  1. Jag försöker att klä mina tjejer i unisex, så långt det går, förrförra året var jag så sent ute med vinteroverall ( typ november eftersom vi bor i skåne:)) att jag fick panikköpa en knallrosa så det stack i ögonen haha! Det var den eller nått murrigt att välja på där jag var..panikköpte förra året med ( såklart) en en knallgrön och orange haha! Riktig skogshuggarstil var det!
    Att handla unisex kräver mer av mig som förälder, leta, leta, leta då vissa butiker är så otroligt uppdelade. Jag är även lite snål, så det är en utmaning. Springer mycket på loppis där man kan hitta riktiga guldkorn.
    Katarina ( kusinen...som inte fattar hur man inte är anonym..)

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt Katarina, de kräver mer av oss som föräldrar. Man måste ju tänka innan man köper, men är man som jag så tycker man att det är lite kul. Sen brukar jag ofta ha med mig Folke när vi köper tex ytterkläder så han får välja själv. I år blev det en helsvart overall, för han valde den själv.

    SvaraRadera
  3. Det är bra att köpa unisex kläder i vissa men ibland kan man gå till överdrift. Jag menar, vem fan bryr sig egentligen dom ska ju inte ut på modeshow eller liknande. Slappna av!

    Köpte nyligen en tvåfärgad One Piece till min yngling. Ganska unisex om man säger så då den bestod av både en "tjejfärg" och en "killfärg". Men vafan, tycker föräldrar idag bryr sig alldeles för mycket om deras barnkläder. Bara faktumet att man vill dela upp sig i att inte vara för mycket av det ena eller det andra könet betyder väl egentligen att man delar upp sig i att vara mitt emellan.

    SvaraRadera
  4. One piece jump in - Det enda jag kan få ut av din kommentar är att du har missuppfattat hela grejen.

    Hur kan köp av unisexkläder gå till överdrift? Och om föräldrar inte brydde sig om deras barns kläder, vem skulle då göra det? När man skaffar barn har man tagit på sig ett ansvar att vara en god förebild och fostra sitt barn till en god människa och en bra samhällsmedborgare. Där i finns då normer och värderingar.

    Personligen är jag för jämställdhet och att kvinnor ska ha det lika bra som män. Jag vill inte att min dotter ska vara mindre värd än min son. Jag vill inte att mina barn ska särbehandlas utifrån hur de ser ut mellan benen pga av könsstereotypiska kläder. Jag tar ansvar och gör så gott jag kan för att mina barn ska få växa upp i ett samhälle som blir bättre och inte sämre och för att just mina barn ska bli två bra människor med goda värderingar.

    Hur tänker du när du skriver att man delar upp sig i att vara mitt emellan, och av vad jag kan utläsa av din kommentar inte ser det som något du vill eftersträva?

    SvaraRadera