tisdag 20 december 2011

Sju månader och fyra dagar


Idag fick vi komma och väga och mäta på BVC. Flora väger nu 9550 gram och är 69½ cm lång. Så hon växer på bra även fast hon inte äter och mest bara ammar. Hon är fortfarande ett väldigt harmoniskt barn och kan sitta länge och fundera och pillra med saker. Hon är en ganska stillsam bebis och väldigt olik sin bror som klättrade upp i fönstren i samma ålder. Hon kör runt lite i gåstolen, men fastnar ofta vid någon kökslåda där hon beundrar knopparna eller plockar ned kökhanddukarna. De två små tänderna har växt fram mer och man kan se dem ibland när hon tokar sig. Hon är en väldigt gosig liten människa, som kramas och pussas massor. Dessutom är hon en riktig pratkvarn, men det är på sitt eget språk hon uttrycker sig.

Idag har vi även tagit fram spjälsängen och tagit bort den underbara Naturvaggan. Men vaggan börjar bli lite trång, speciellt nu när hon behöver pallas upp lite pga förkylningen. Känns jättetrist att vaggans tid är över, men det är ju inget nytt att barn växer.

Med allt detta så firade vi med att bjuda på butternutsquash puré blandad med mangomos och jojjomensan ongen åt. Hurra! Hon har nu två smaker som verkar rätt så okej, äppeljuice och mangomos. Hittils är det bara små smakisar som gäller så amningen har vi inte dragit in på. Men enligt dagens vägning så verkar det funka bra.

2 kommentarer:

  1. Vad fort det går.. hjälp! Dom blir stora så fort! Lilla söta Flora är en stor söt Flora nu=) Hoppas ni får en riktigt fin jul!!!
    Kram Sara, Tyra & Lily

    SvaraRadera
  2. Ja hjälp! Det är lite jobbigt att det går så snabbt. Man får verkligen försöka att njuta av stunden. Kram!

    SvaraRadera