onsdag 14 november 2012

Flora 18 månader


På fredag blir Flora 18 månader. Hon har utvecklats väldigt mycket de senaste månaderna. Hon har ett eget språk denna lilla människa men många av orden känner man igen (om man lyssnar noga). Hon är ganska högljudd och älskar att gapa på oss. Hon har lärt sig att klättra, springa och hoppa. Hon försöker klä på sig själv, katten och alla gosedjur. Hon äter väldigt mycket mer varierat, men det är dock pasta som står för basfödan än. Hon tröstar, kramas och pussas och visar kärlek till alla i familjen. Hon är väldigt lätt att söva på kvällarna och det räcker med puss&kram, älskar'dig och go'natt så somnar hon själv rätt så snabbt. Hon sover fortfarande rätt regelbunden på dagarna, 1½-2 timmar ute i vagnen. Ute tycker hon fortfarande att det är jobbigt att ta sig fram med vinterkläder, handskar och blir en aning frustrerad och less. Hon gillar att rita och måla med vattenfärg och hjälper gärna till med disk och tvätt. Hon kan och vet så mycket nu så det är svårt att räkna upp allt.

Det är så häftigt att åter igen få uppleva detta med hur en litet bebis helt plötsligt blir ett kompetent barn, en människa med sin egen vilja och personlighet.

Idag var vi på BVC och gjorde 18 månaders kontroll. Hon fick godkänt med bravur. Pigg, glad och välmående och kunde det som förväntas. Hon är just nu 83,5 cm lång och väger 13440 gram. Ja, hon är rejäl. Vi pratade en hel del om det här med mjölken och magen och utslagen och jag känner verkligen att vårt BVC förstår och vill Floras bästa. Vi kommer att fortsätta med mjölkfritt ett bra tag framöver  eftersom vi sett av misstag hur dålig hon blir av det. Eftersom hon verkar ha blivit lite känsligare i huden, av utslagen, årstiden och kanske förändringen av kosten så ska vi försöka smörja henne mer så huden får lite hjälp att återhämta sig från utslagen. Är otroligt tacksam för vårt BVC. Har nog blivit tokig utan dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar