tisdag 10 juli 2012

Växthuset


Idag är det en sån där regnig dag och det blåser kallt. Men jag tänkte visa er vårt "nya" växthus. Tog bilden från köksfönstret för jag ids inte gå ut i rusket just nu. Ja det är ett sånt där vanligt litet av aluminium och i princip alla rutor i taket är borta samt de som ska sitta på långsidan närmast hitåt. Inte så tjusigt, men väldigt billigt. Vi har ju planer på ett större växthus med plats för bord och stolar så det blir ett kombinerat uterum, men det finns varken tid eller pengar för det så vi tänker att detta får vara en provisorisk lösning så länge. Varför vi inte har skaffat ett sånt här tidigare vet jag inte, men nu är det äntligen på plats. Så nästa år kanske vi slipper att hälften av det vi sår blåser ihjäl. Nu ska vi bara fixa till ett golv och sedan hoppas vi på att hitta några rutor här på gården som kan passa, där det fattas.

Bild lånad här.
Denna bok är på väg hem till brevlådan, för extra inspiration och hjälp. Den heter "Det grönskande växthuset : från krokus till tomat" och är skriven av Inger Palmstierna. Innehåller massor av bra tips på växter och och råd på vad man ska tänka på då man skaffar växthus. Det ska även finnas ett schema för förkultivering där i.

2 kommentarer:

  1. Jag har varit bortskämd med växthus tidigare men här har vi inget, så oj vad jag längtar efter ett! För några veckor sedan kom vi över en hög med gamla fina fönster så troligtvis blir det växthusbygge nästa sommar.... Hoppas det! Lycka till med ert.

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Ja det är hopplöst att försöka odla vissa saker på friland här, det blåser för mycket. Vi hittade detta på blocket för 500 kr och det var bara bortanför stan så då slog vi till.

    Ett växthus med gamla fönster låter fantastiskt. Hoppas att man får ta del av bygget i bloggen kanske?! :-)

    SvaraRadera