lördag 3 november 2012

Huttrar in november


Ja, det var ju egentligen inte svårt att fatta. Att snön skulle smälta bort ganska snart. Det var ju bara en tidsfråga. Nu är det grönt på gräsmattan igen och det är otroligt vattensjukt överallt. Det är väldigt fuktigt och rått liksom, så jag småfryser hela tiden. Men nu har vi ju börjat elda i huset på allvar igen. Vi installerade ju en värmepump för några år sedan och lade slang för jordvärme, för att slippa hålla på och elda och hålla på med ved jämt och ständigt. Det är nog en av de bästa sakerna vi gjort med detta hus. Det är så skönt att alltid ha varmvatten året runt och om vi åker iväg någon gång höst, vinter eller vår,  inte behöva frysa när vi kommer hem för att ingen har eldat. Men med eldningen får man ju den där go'värmen som tinar upp en kropp som blivit kall som en glaciär, och det tokheta vattnet i kranen som tar bort vad som helst på disken utan diskmedel. Så elda gör vi ju ändå när hösten kommer.

Annars da, jo vi har ju en blivande femåring strax. Det funderas mycket på vad han vill ha på sin födelsedag. Om han ska ha ett kalas eller ej, och om han ska ha en traktor på tårtan eller kanske en spöktårta.

Jag funderar en hel del på det här med Floras mage och hennes mat. Just nu tycker jag att det går hur lätt som helst att göra mat som funkar för hela familjen och jag känner att jag kan vara säker på att lilla Lady'n får i sig all näring hon behöver. Men ni ska veta där ute att det är inte det lättaste att få prata med en dietist, vi har blivit nobbade av två stycken. Vi har fått jättebra stöd och hjälp från BVC. Än är inga prover tagna alls, men vi har tid igen hos läkare nu i mitten på månaden. Jag tycker att det känns jättesvårt att avgöra vad som är rätt eller fel. Ska man kräva provtagning och låta barnet genomgå den kanske inte så skojiga upplevelsen och förmodligen få ett resultat som inte visar något. (tydligen är det vanligast att det visar negativt även fast man är allergisk) Eller ska man bara låta det vara? Anledningen till varför jag funderar så mycket på just det här med provtagningen är att för tredje gången i rad med en månads mellanrum så har Flora fått mystiska utslag på kroppen. BVC tror att hon fått vanliga virus, men vi har inte märkt av att hon varit sjuk, eller någon feber. Jag börjar fundera på om hon är så pass överkänslig mot mjölk att det inte får finnas i hennes närvaro alls, eller om hon är känslig mot något annat. Jättesvårt!

Men annars har vi det väldans bra här på kullen. Har börjat längta lite till advent så man får pynta med lite ljus nu då det är så otroligt mörkt och grått.

5 kommentarer:

  1. Min barndomsbästis är mycket allergisk mot mjölkprotein. Hon fick (får) utslag på kroppen om hon kommer i kontakt med mjölk men det är lugnt om det finns i miljön sas. Jag kunde äta vanlig mat och dricka mjölk i skolans matsal utan att det var bekymmer.

    Däremot har jag hört att fisk kan vara en grejj där man kan vara överkänslig mot så lite som oset om man steker den...

    Kram Ellinor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte lätt att veta. Men ska strax till doktorn så då får vi väl prata igenom allt....igen.

      Radera
  2. Ludde fick allergireaktioner som barn, kunde svullna upp och bli rödprickig över hela kroppen. Det var jätteläskigt, en gång hände det när vi bilade i Finland, naturligtvis i den icke-svenskspråkiga delen och utanför någon håla... Har gjort alla möjliga tester som inget visat men vi började undvika färgämnen av olika slag och det försvann. Om det växte bort eller om det var något färgämne vet jag inte än idag.

    SvaraRadera
  3. Som litet barn, ska det stå, barn är han ju än. ;)Men han var lite över året när det kom första gången.

    /Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det där hemska färgämnena och all annan skit som finns i massor av mat/godis/m.m. är ju inte så roliga. Har märkt på sonen att han blivit konstig av vissa färgämnen och sötningsmedel, så vi försöker ju att undvika sånt också. Flora har ju inte hunnit fått i sig så mycket av sådant än.

      Radera