onsdag 28 juli 2010

Favorit stället

Ett av mina favorit ställen här hemma är den lilla tjärnen uppe i skogen. Det är så vackert och fridfullt och Ville älskar att få simma där. Allra vackrast är det när det regnar!

tisdag 27 juli 2010

Ekonomiskt ekologiskt


Eftersom min inkomst har varit näst intill obefintlig de senaste åren, så har jag fått tänka efter några gåger innan jag handlar mat, toalettartiklar, hudvård och kläder m.m. Jo ibland får faktiskt priset gå före (särskilt då det gäller kläder). Men då är det ju tur att nästan alla stora matkedjor har sitt eget ekologiska märke till en billig peng. Vi köper väldigt mycket av just sådan mat. Eftersom vi handlar mest på COOP så blir det en hel del av Änglamarks sortiment. Handlar man på ICA kan man söka efter märket som heter I ♥ eco, och hadlar man på WILLYS eller Hemköp så ska man söka efter ett märke som heter Garant. Alla dessa lågpris-ekovaror är av god kvalitet och kostar endast några ören eller någon krona mer än en oekologisk produkt. Och det har man råd med. Och tycker man att det blev dyrt så lägg tillbaka limpan och baka en egen hemma, så har man tjänat in slantarna. =)

måndag 26 juli 2010

Ekologiskt kokkaffe


Här hemma dricks det lite kaffe då och då. Vi har ju en kokpanna och då passar det bäst med kokkaffe om man inte vill ha sump fulla koppen. Förut då vi hade perkulator så köpte vi kaffe av de vanligaste märkena men den ekologiska varianten. Att hitta ekologiskt kokkaffe var inte lika lätt. Men Löfbergs har en sort som vi ska prova. Detta kaffe är både ekologiskt och fairtrade. Har ni någon kaffe favorit och vet ni ifall det finns fler sorters ekologiskt kokkaffe??

söndag 25 juli 2010

Sommarlov





Vilket fatastiskt sommarlov vi har haft hittills. Jag hoppas att det fortsätter i samma anda. Dock verkar det bli lite svalare, men vi ska nog må gott ändå.