tisdag 29 september 2009

Ecoloco


Har precis lagt in en order hos ecoloco på ett par tofflor och ett par leggings till Folke. Jag är så otroligt nöjd med de saker vi tidigare handlat från ecoloco! Kavatsandalerna var det väldigt bra kvalitet på, för de har verkligen varit med om både det ena och det andra. Nanoou tröjorna ser fortfarande nya ut trots jätte många tvättar. Och jagvet att de presenter vi gett bort som kommer från ecoloco också är väldigt populära!

fredag 25 september 2009

Första natten

Nu i helgen blir det första gången som Folke ska sova borta själv. Anledningen är ju att vi ska på bröllop där barnen inte är bjudna. Och anledningen till att det är första gången är att vi inte haft något behov av det tidigare. Jag är en sån där mamma som inte tycker att det är nödvändigt att träna på sådant. Jag vet att det kommer att gå jätte bra ändå! Det är hos mina föräldrar han kommer att sova och det trista är att lilleman har gått och blvit förkyld så mormor och morfar kanske inte får sova lika mycket somvanligt. Men jag ska skicka med nässpray och näsdukar så ska det nog ordna sig. Och som en liten extra bonus så har jag köpt lördagsgodis åt honom som han ska få dela med sin mormor och morfar.


Godisarna är natuliga och ekologiska utan gelantin och självklart köpta på Grön gåva!

Senaste tiden

Senaste tiden så har jag hunnit med en hel del. Kanske för att jag inte sitter och ugglar här i bloggen. Galet mycket skolarbete, kan inte förstå hur jag mäktat med allt, men det har varit rätt jobbigt också. Sedan har vi hunnit med att ta rätt på massor av äpplen, så nu har vi både mos och saft. Lilleman har börjat trivas rätt så bra på förskolan och det känns inte lika jobbigt i mammahjärtat nu när han är där. Imorgon ska vi på bröllop ochjag har köpt obekväma skor, men o så kul det ska bli! På måndag börjar jag min treveckors praktik period, och det ska bli skönt med lite miljöombyte. Är väldigt less på Umeå Universitet. Ja det var liksom läget här i Banis!

onsdag 9 september 2009

Troll

Igår skickade jag efter en vinteroverall och vinterhandskar till Folke från norrbaggen. Supersnabb service gjorde att brevbäraren knackade på dörren idag och gav mig paketet. (vi har dessutom en kanoners brevbärare). Efter lite forskande och kollande på stan och internet, så fastnade vi för en overall som heter Troll Classic. Det är ett norsk märke. Overallen är gjord av corduraforstärkt supplex, materialet är Öko-certifierat. Plaggen är 100% vind- och vattentäta med en utmärkt andningsförmåga. Vattenpelare 10 000mm / 5000mm. Det löstagbara fodret är 100% ull. Vi passade även på att skicka efter handskar i samma material med det fina ullfodret. Det fiffiga med denna overall är just det löstagbara fodret som ger overallen en väldigt lång användningsperiod, och vi tog en storlek så Folke kommer att kunna ha den i början av nästa höst också.




Det smarta löstagbara ullfodret!




Härligt ullfoder i handskarna också!

norrbaggen har fraktfritt inom Sverige och massor av fina plagg av ordentlig kvalitet, gå in och kolla så får ni se. Utförlig omdöme om just denna fina Troll overall och handskar, kommer såklart då det blir vinter och Folke får testa på riktigt!

måndag 7 september 2009

Dagens bak


Idag var det en limpa som behövde bakas. Familjens favorit med massa mumsigt i, tex aprikoser, russin, hasselnötter, linfrön och chiamjöl m.m.

Höstfint i Banis


Kornet är guldfärgat och knäpper i solen!


Vackra röda flugsvampar bakom huset!

Happy Mais


Vi fick ett litet paket med Happy Mais från ekokul. Folke satte direkt igång med att klistra ihop dem till en fin ..... ja vad det nu är. Tack till Anna på ekokul för det roliga pysslet. Kommer nog att önskas hem mer av det från junior i framtiden.