måndag 31 augusti 2009

Nu är den klaaar!





Äntligen så står vår kompost klar bakom huset. Rikard har byggt den nu i sommar och idag lade vi i lite småsaker så den kan starta. Folke hjälpte även till att lägga i ett gäng daggmaskar. Ska bli spännande att se hur mycket sopor vi kommer att ha framöver. Nästan inga alls förmodligen!

I postlådan idag


Idag låg en grön påse i lådan med detta innehåll. Fyra blöjpåsar som man kan använda till allt som är blött och luktar illa. Vi har dem nu på förskolan och hämtar hem Folkes begagnade tygblöjor i dem. Och tre bambu inlägg till blöjorna. Dessa bambuinlägg är kanonbra att ha i nattblöjorna för de suger otroligt mycket vätska och håller lilla rumpan torr länge. Allt detta kommer från Barnshop, där vi köpt Folkes tygblöjor m.m. Tack Jenni för bra service!!!!

söndag 30 augusti 2009

När tanken är god


Vi har haft en paus från bröd i lite mer än en månad och vi bestämde igår att nu var vi less på det och sugen på bröd igen. Orken och tiden räcker inte till för att baka bröd själv så jag tog en genväg. Hittade Kung markattas bröd då jag handlade mat på COOP igår och då var det ju inte så svårt. Mycket gott och saftigt bröd för billigpeng. Ett paket gick lös på nästan 19 kronor. Första skivan åt jag i morse till en kopp mynta te. Rekomenderas!

fredag 28 augusti 2009

Tvätta, tvätta händerna

Ja ni vet, det övertjatade ämnet: Svininfluensan! Jag är väldigt skeptiskt mot vaccinet och jag vill verkligen inte ha influensan. Som student har man verkligen inte tid att ha någon ifluensa samtidigt som man ska ta hand om junior och hushåll också. Så jag införskaffade för några veckor sedan sån dära alcogel i små flaskor på apoteket och har placerat ut i bilar och handväskan m.m. Känns bra att lätt kunna tvätta av händerna innan något ska ätas eller så, fast man inte har närhet till toaletten. Har också gjort för vana att rengöra Folkes händer med alcogel så fort han varit på förskolan. Har tänkt tanken flera gånger att detta inte är så bra varken för händerna eller miljön. Men då hittade jag denna ekologiska hand sanitizer på ecoReko. Den ska vara så pass mild att man kan använda den på barnhänder och kinder med. Ska se hur länge dessa redan införskaffade alcogel från apoteket räcker, så kanske en sån här ekotvätt åker hem till oss.

Fina hösten


Hösten är verkligen här nu! Det är svalt och grått ute, men skönt. Folke är på förskolan och Rikard är ute och håller på att göra färdigt vår stora kompost. Jag är inne och myser en stund, lyssnar på fin musik och svabbar golven.

Ser jag i syne?


Var på vedbacken och städade i onsdags och när jag kommer in i huset så ligger denna lilla kantarellhög på köksbänken. Jag tänkte först, ....hur har Rikard hunnit plocka dem och sedan lagt dem här medan vi städade..... men så var det ju inte såklart. Det var svärmor som hade fått av sin granne och nu ville hon dela med sig lite. Mumma! Kommer att passa perfekt till lite rådjurskött!

tisdag 25 augusti 2009

Våran hund!


Vår Ville är så fin! Han älskar hela världen! Idag har han varit hos veterinären och blivit röntgad, både höfter och armbågar. Tokiga Ville gillar ju det mesta så han höll på att explodera av lycka då han blev undersökt. Sen slocknade han totalt av sprutan så vi kunde röntga i lugn och ro. När det var dags att vakna upp igen så ville han stanna kvar. Men tillslut så vinglade han ut i väntrummet och vidare till bilen. Väl hemma har han legat hela dan i hallen, helt knäckt! Nu hoppas vi på ett bra resultat så han kan ränna runt här på gården länge och väl utan besvär!

Mycket att tänka på

Sorry alla fina läsare, för den dåliga uppdateringen! Har haft så mycket att göra och fundera på senaste tiden så jag har skippat bloggen till förmån för lite lugn och ro.

Nästa vecka börjar jag skolan igen och det känns i ärlighetens namn inte så kul. Har precis skolat in Folke på förskolan och det verkligen värker i mammahjärtat. Men det har gått bra och han verkar ha kul där så det känns hyffsat okej ändå. Men jag skulle lätt kunna vara hemma med honom ett år till och bara mysa, men det funkar inte riktigt. Som tur var så behöver lilleman inte vara så många timmar i veckan på förskolan eftersom han har en far som jobbar shift.

Att pussla med ett studentschema, shiftschema och busstider är tröttsamt!

fredag 14 augusti 2009

Smaskig saft!





Idag plockade vi in lite rödvinbär och kokade saft. Kära sambon hittade gott recept med vaniljstång. Igårplockade vi hallon i skogen också, me de åkte direkt in i frysen. Ska se om jag lyckas med lite svartvinbär imorgon kanske!

onsdag 12 augusti 2009

Ett stycke nyfriserad bonnkatt!


Har precis fått känna igenom vår katt medan han åt. Eftersom han är en "äkta" bonnkatt så är han ute och jagar och strövar en hel del. Så jag brukar försöka känna på honom nästan varje dag så han inte ska ha någon festing eller annat läskigt på sig. Upptäckte två små tovor bak på ryggen som jag klippte bort, men då såg kattskrället förfärlig ut. Så jag letade rätt på kammen och kammade lite och jösses vad det lossnade hår. Stackarn har nog gått runt medde där tovorna i flera dar utan att jag märkt dem, men nu är han fin igen. Tyvärr så smet han ut så jag hann bara fota pälshögen.

Shopping på Grön Gåva


Var in till stan igår och det betyder ju att jag alltid går in på Grön Gåva. Där inhandlades tre tepaket och en duschkräm. Teerna blev pepparmynta för min mjöljkmage och Cold Season till förkyld sambo, även ett magte till min krångelmage. Eftersom jag snöat in mig på lavendeldoft totalt så blev det en duschkräm med just lavendel. Är dock jätte nöjd med den förra från Natuderm Botanics. Men det är kul att variera sig lite.

söndag 9 augusti 2009

Min egen glass







Smaskigt gott och väldigt enkelt! Hittade några hallon på vedbacken idag, så jag snodde ihop lite glass. Tänkte dela med mig av det goda receptet jag har.

2st äggulor
0-3 msk råsocker (beroende på hur mycket socker man vill äta)
1-2 tsk vaniljpulver
1dl bär
3dl turkisk yoghurt
2dl grädde

Vispa äggulor, vaniljpulver och eventuelt socker. Rör i yoghurt och de mosade bären. Vispa grädden och vänd ned med slickepot. Ställ i frysen i ca 3 timmar och rör om med en gaffel en gång i timmen. Klart!!!!

Semestern

Jo det var ju så vi åkte till Lycksele på en tvådagars semester. Det var helt perfekt! Det första vi gjorde var att åka till badparken och bada. Jag kan lova att det var populärt hos junior. Vi som aldrig ens varit till paradisbadet. Folke njöt i fulla drag och badade tills han blev helt blå.



Sedan åkte vi till campingen och fixade in oss i vår lilla stuga som vi hyrt. Vi hade en mysig kväll tillsammans med våra vänner som vi bodde med.



Dag två började med att städa ur stugan och sedan begav vi oss till djurparken. Vi gick runt hela dagen på djurparken och hade turen att få se nästan alla djur. Det var toppen väder hela tiden och barnen var nöjda och glada. Så vi hade en lyckad minisemester!!!

tisdag 4 augusti 2009

Denna vecka

Den här veckan är det fullt schema. Igår var det fika inne i byn och sedan tidningsmöte. Idag har jag en sambo som fyller år. Imorgon åker vi på en liten minisemester och på fredag ska vi kanske till NOLIA. Så jag ursäktar mig i förväg ifall det blir dåligt uppdaterat, då vet ni varför.

Ha det gott allihopa!