lördag 27 juni 2009

Vi har det gött

Jomenvist! Vi har det så otroligt bra här hemma så det finns inte mycket tid över till bloggen nu. Det är över 20 grader varmt i skuggan då man vaknar på morgonen. Verkligen högsommar, och det är härligt för alla utom hunden. Stackars luffsen Ville, ligger som en svart hög i skuggan hela dagen och hasar sig ett varv runt byn på kvällen. Antar att han tagit semester! Solen är så het att jag var in en snabbis till stan idag och köpte en sån där dress som är solskydd i tyget till Folke. Han blir röd även fast jag smörjer honom noga. Hoppas att ni andra njuter lika mycket som vi i det härliga vädret.

tisdag 23 juni 2009

Ekosandalerna


Dessa små godingar har verkligen blivit välanvända av lilla junior. De är så snygga och mjuka! Dessutom så luftar de små svettiga barnfötter väl. Vi ger dessa fina sandaler 10 poäng. Och för er som undrar var man får tag i dem så är det självklart ecoloco!

Tvätta ren kröppen


Jaha! Igår då det var dags för den vanliga renlighets ritualen så var duschkrämen slut. Men eftersom minnet är kort så hade jag inte köpt ny i tid. Visste att det var något jag hade glömt då jag gick från Grön gåva sist. Men jag var och handlade mat igår och tänkte att jag kan ju kolla vad de har på coop. Snubblade över ett nytt märke de tagit in och tänkte att jag kan ju testa en tub. Det heter natuderm botanics, deras produkter innehåller inga syntetiska färgämnen, doftämnen eller konserveringsmedel. Det finns heller inga mineraloljor eller paraffinoljor. Innehållet är vegetabiliska råvaror och i flesta fall ekologiska. Dessutom luktar det godisgott!

lördag 20 juni 2009

Midsommarafton

Vi hade en jätte härlig dag igår. Vaknade vid 10-tiden (ja det är sant att sonen sover så länge ibland) och kastade i oss lite frukost. Sedan kom grannarna förbi och vi gick upp till grillkåtan i skogen och kokade poatis och dukade upp ett långbord med sill och nubbe. Vi har kanontur med vädret och fick bara några dropp på oss. Efter lunchen så gick vi hem och fixa iordning det vi skulle ha med till vår knytkalasmiddag hos grannarna. Vi gick ned till grannarna och åt oss proppmätta, spelade kubb och hade jätte trevligt. Folke fick sova i vagnen men vaknade strax innan midnatt så då gjorde vi kväll. En väldigt lyckad midsommarafton med andra ord! Hoppas att alla ni andra hade det fint också!

torsdag 18 juni 2009

Fiffig ekologisk myggolja


Igår köpte jag denna myggolja på Grön gåva. Eftersom det har regnat så mycket de snaste dagarna så har det kläckts enormt mycket mygg och det är jobbigt att få en massa myggbett. Men hur kul är det med alla myggoljor egentligen? För det mesta så stinker de lik ifall de fungerar eller så innehåller der grymt mycket gift. Denna fiffiga myggolja från Essential care innehåller naturliga oljor som inte är farliga. Den är så bra att man kan smörja den på barn och dessutom luktar den jättegott.

Imorgon ska vi äta sillunch med grannarna ute i skogen och då kommer vi garanterat att behöva denna olja.

måndag 15 juni 2009

Ekobyxor till salu!


Dessa fina ekologiska blöjbyxor köpte jag strax innan Folke föddes. Och de var förstora för honom då. Sen gick det nån vecka och de passade i typ två veckor. Han använde två av dem och de andra tre är helt oanvända. Jag sålde vikblöjorna som hörde till, men byxorna blev kvar. Nu tänkte jag försöka få dem att flytta eftersom vi inte har någon nytta för dem alls. De är i storleken 3-6kg (newborn). I dem har man formsydda- eller vikblöjor. De kostade 146kr styck då jag köpte dem, men jag tänker ta 100kr styck eftersom de är tvättade och två av dem är använda. Är ni intresserade så lämna en kommentar. Jag kan skicka dem på posten ifall ni bor en bit bort.

En regning dag

Idag har det verkligen spöregnat. Jag är otroligt glad jag hann lägga på fiberduken på landet. På förmiddagen skurade jag golven och efter lunch tog jag på mig regnstället och drog med mig hunden i skogen nån timme. Det regnande så man nästan inte såg något och min kära hund verkligen älskade det. Han flyger fram som en svart säl genom alla diken och pölar fram och tillbaka på stigen och några kvicka stopp för att visa matte lite uppskattning. Snacka om ett blötdjur! Men det är rätt skönt att han far fram som en galning då man väl är ute en sån här dag, för då sover han i hallen resten av dagen och man slipper dra på sig ett genomsurt regnställ igen. Nu är det kakbak på gång, choclatchiplime cookies. Mumma!

söndag 14 juni 2009

Hur gör ni?


Alltså hur gör man ifall man både ska ha regnskydd och myggnät på vagenen? Vi hade tappat bort myggnätet som hör till stora vagnen så då det regnat har han fått sova i den utan nät. Men han blir väldigt biten av mygg och knott även fast det regnar. Så jag for iväg ochköpte ett nytt nät igår, men hur ska jag ha det på vagnen? Förra sommaren satt jag först på myggnätet och sedan regnskyddet utanpå, men då sov ju Folke redan innan jag hade kört ut vagnen. Nu är hanvaken en stund och hinner riva lös myggnätet fjortontusengånger innan han har somnat, så jag drog det bara lite lätt utanpå då han sov. Men det ser ju helgalet ut och det blir genomsurt. Men men vad gör man? Hur brukar ni göra?

Baka lite kärlek


Nu jag igång med baket och snart klar med en av mina favoriter, kärleksmums eller mockaruta eller kramforskaka eller vad man nu vill kalla den. Det är bara glasyren kvar som ska på. Ska försöka se om jag hinner/orkar ett gäng kakor ikväll också annars tar jag det imorgon.

fredag 12 juni 2009

Ändrade planer

Helt plötsligt blev det finväder. Runt 20 grader varmt och sol. Så det var ju bara att kasta sig ut och börja pilla med frön och gräva i landet. Jo nu har det äntligen blvit av. Det är sått i landet och jag håller tummarna för att det kommande regnet inte förstör utan ger växtkraft. I landet ligger redan potatis, så nu var det dags för ärtorna och morötterna. Plus en massa sommarblommor som man kan göra fina buketter av sedan.





Att påta i trädgården är en av mina absoluta favoritsysslor så jag fick så mycket energi att jag gav mig på en nästan helt igenväxt rabatt och så satte jag min spikklubba i en hink. Allt detta till ljudet av sågande och hammrande på en ny kompost som kära sambon håller på med.



Liljekonvalj


Den här buketten står på vårt köksbord, kan ni förstå hur gott det luktar. Jag har hittat ett litet hemligt ställe på vår gård där de växer lite smått. Frågan är bara hur jag ska få dem att trivas så det blir ett helt hav av dem.

Inventera recept


I det här grå vädret blir man sugen på att pyssla lite inne. Och jag känner att det är dags för att fylla frysen med sommarfika. Det enda som ligger i frysen nu är bara en massa rådjurskött (eller det är väl inte så bara, men det släcker ju inte sötsuget). Ska gå igenom alla mina favorit recept så jag kan handla det som behövs till baket imorgon eller så. Så kanske jag kan ha en bakhelg om junior går med på det. Är lite sugen på kärleksmums och rulltårta och kanske hur mycket somhelst! SMHI visar inte bättre väder förrän på tisdag så jag har ju ett tag på mig.

torsdag 11 juni 2009

Skogspromenad


Vaknar tokpigg idag till gråmulet väder, sonen, hunden och jag har sovit till 08.00. Härligt! Vi åt frukost och gick sedan ut. Det har nog regnat inatt för det var väldigt blött. Vi gick till skogen och jag tränade lite kontakt med Ville. Där var det smockfullt med mygg, men det är inget som bryr varken sonen eller hunden. Själv blir jag lite smått galen av alla myggor, de sticker mig hela tiden. Efter ca en timme så lyckades jag lura hem Folke igen, han vill aldrig gå in då man väl är ute. Precis då vi kom in så började det att ösregna. Jag som hade tänkt att så i landet, det får nog bli en annan dag.

onsdag 10 juni 2009

Regn

Det regnar, fast det är lite mysigt. Tog en promenad för att få junior att sova och hunden att göra sitt. Det blåser inte så mycket så det var ganska skönt. Jag som skulle så i landet idag. Vet inte längre hur jag ska göra, kanske bättre att vänta tills det regnat färdigt? Det skulle visst ösa ned i helgen och då kanske alla frön rinner bort. Hmmm, någon som har några tips?

tisdag 9 juni 2009

Det är nu det kommer


Aj! Jag är trött det gör lite ont i halsen. Har totalt kört slut på mig själv flera gånger om under de senaste 10 veckorna som jag pluggat igen. Jag är fortfarande helt knäckt, antar att det tar några dar att ta igen sig. Skulle inte förvåna mig att nu då jag har lugn och ro så går jag och blir jag sjuk. Jag håller tummarna för att jag bara pratat för mycket idag. Lite protect te från Pukka som ska stärka immunförsvaret, med en sked honung i borde göra susen.

Härlig rutin


De senaste veckorna har vi lyckats få tag i fina jordgubbar och kunnat mumsa i oss till mellanmål och efterrätt. Massor av goda vitaminer och järn. Jajjemän! Och hur går det med jordgubbsplantorna som jag sådde nu i vår da? Jo de är grova som sytrådar och mellan 1 och 2 centimeter höga. Så det blir nog inte någon stor skörd på dem i år.

måndag 8 juni 2009

Fina tröjan



Redan en favorit hos lilleman! Den fina orangea tröjan från ecoloco är verkligen superfin och otroligt mjuk.

Dagens te och sutt shopping



Idag blev det en snabbis in till stan för att besöka återvinningscentralen. En hel släpvagn med gamla däck som skulle iväg, plus lite annat smått och gott. Vi har verkligen tur i Örnsköldsvik som har en sån bra återvinningsanläggning. Vi passade på att ta en kvick tur i till centrum för att inhandla en ny snuttefilt till lilleman. Han tappade sin älskade snuttis i lördags och vi hade ingen reserv, så nu är det fixat. Köpte även lite nytt te och en ny napp (natursutten) på Grön gåva till Folke. Lilleman har napp när han sover och han gillar verkligen natursutten, synd bara att de inte håller så länge. Men jag kanverkligen rekomendera dem, man slipper skarvar som samlar all världens äckligheter. Dessutom är de helmjuka så skulle barnet falla så slår de inte sönder munnen lika lätt.

Första bloggen

Kom på att jag kan lägga in en länk till den första bloggen om det är någon som är nyfiken.

Nytt och fräscht!

Nu är det dags att städa upp lite här. Har bloggat från blogg.se i sjukt många år och de krånglar rätt mycket. Har bestämt mig med lite vemod att lämna den bloggen nu och börja om lite här istället. Kommer att skriva om exakt samma saker, men förhoppningsvis utan krångel och att det ser snyggare ut.